retraite

Terug naar de bron van je ZELF

Individuele retraite met begeleiding

La Fontanita betekent “bronnetje”. De oude boerderij in de bergen van de Ardèche draagt deze naam omdat het ruimte biedt om op te laden. In het ruime gastenverblijf vind je in alle rust voor een persoonlijke retraite: om beslissingen te nemen, koers uit te zetten, trauma’s te verwerken; kortom alles wat maar je aandacht vraagt.

Deze retraite laat je met jezelf communiceren op andere golflengtes dan alleen het verstandelijke en versterkt de verbinding met je hart, ziel en onderbewuste. Daarvoor is er elke ochtend een sessie: een coaching gesprek, wandeling, meditatie, muziek /dans, verhaal/schrijfoefening, tekenen/schilderen of koken.

Het werken vanuit verschillende perspectieven met een grote rol voor spontaan plezier, kan zeker jouw persoonlijke ontwikkeling versterken. Natuurlijk overleggen we samen over de samenstelling van het programma. Een week als deze biedt je de kans om de ontmoeting met je ZELF  te verdiepen en kan je een nieuwe kijk geven op verleden, heden en toekomst.

Disciplines en perspectieven die ik graag gebruik:

  • Coaching:

~Als uitgangspunt gebruik ik graag de innerlijke dialoog, want je hebt niet maar één stem of mening, hoe breng je al die stemmen rond je tafel, en bevoorrecht of onderdruk je sommige niet meer?

~Mijn inspiratiebronnen zijn onder andere: psychosynthese, Byron Katie, Brad Blanton, Artie Wu, boeddhisme en sjamanisme.

  • Verhalen/zelf schrijven:

~Door verhalen komen we bij metaforen die direct tot het onderbewuste spreken en zeer verhelderend kunnen zijn

~Al schrijvend over onszelf moeten we keuzes maken. Want het onderwerp is anders te groot… Dus de versie die we onszelf vertellen over ons verleden is ook maar een samenvatting. Hoe we die keuze gemaakt hebben, is een interessante vraag. En zijn er wellicht ook andere keuzes mogelijk?

  • Muziek maken/dansen:

~Ritme en zang zijn twee oer uitingen van de mens, het kan erg prettig zijn je daar eens in te verliezen…

~Speel je zelf een muziekinstrument, vooral meenemen om te improviseren, er zijn hier piano, keyboard, gitaar, conga’s, bongo’s en timbales.

~Als je naar een lekkere muziek luistert, kan je lichaam zomaar vanzelf gaan bewegen. Probeer vooral niet pasjes te bedenken, of leuke bewegingen, laat het maar gebeuren: The body knows!

  • Schilderen/tekenen:

~ Waar begin je het liefst mee: lijnen, vlakken, kleuren? 

~ Intuïtief werken, laat je eigen creativiteit zijn gang gaan

~ Natekenen, pas dan merk je hoeveel beter je eigenlijk kan kijken (en luisteren?!)

  • Over koken:

~Combineer smaken, texturen, warm/koud enz.; dat kan van heel simpel tot heel geraffineerd. Wat voor herinneringen roepen bepaalde geuren/smaken bij je op? Lees ook op de website van www.lafontanita.com het stukje over koken met fut…

Kom weer in de beleving in jezelf, in plaats van het “denken erover”. Heb weer tijd en een luisterend voor jouw ZELF.  Deze retraiteweek is voor jou een weg naar binnen, een eindresultaat is niet het belangrijkste…, al kom je hoogstwaarschijnlijk vol van nieuwe ideeën en inzichten hier vandaan. Dat maak je ZELF uit, in La Fontanita.

 ‘In veel sjamanistische tradities, als je een sjamaan, medicijnman of -vrouw bezoekt omdat je gedeprimeerd bent, geen energie hebt, of ontmoedigd bent zullen ze vragen: Wanneer ben je gestopt met dansen? Wanneer ben je gestopt met zingen?  Wanneer heeft een verhaal je voor het laatst geraakt? En hoe lang is het geleden dat je troost hebt gevonden in de stilte? Want zonder deze vier punten lijden we aan zielsverlies. Zij vormen de basis van genezing.”

PRAKTISCHE ZAKEN:

Tijden en Verblijf:

Aankomst: Zaterdagmiddag, Zondag kennismaking/acclimatiseren. (Excursie en/of restaurantbezoek)

Maandag tot/met Vrijdag, ochtendsessies en rest van de dag tijd voor ZELF, Vrijdagavond afsluitende sessie.

Zaterdagochtend: vertrek.

De retraite wordt het hele jaar door aangeboden, op basis van beschikbaarheid.

Mijn rol is inhoudelijk retraite-ondersteuning op maat en praktisch;Vervoer en boodschappen. Samen koken en eten hoort bij de gastvrijheid hier, als je daar zelf zin in hebt. Materialen voor de ochtendsessies zijn ook inclusief. Kijk op www.lafontanita.com voor een indruk van het gastenverblijf.

Reis:

Met de TGV naar Valence, vandaar verder met streekbus naar Aubenas, waar ik je op kom halen, en weer wegbreng.

Of met het vliegtuig naar Lyon, dan trein naar Valence, en verder traject als boven.

Ik kan de reis ook voor je boeken. De reis is goed te doen in één dag vanuit Nederland. Wil je zelf met de auto komen, reken dan 1100 km. Ik doe daar zelf anderhalve dag over.

 aantalPrijs per eenheidprijs
5
sessies en 1 gratis sessie
5€ 115€ 575
Nacht met volpension7€ 75€ 525
Totaal all-in  € 1100
(transport aankomst en vertrek 2X € 25=50)     

Het is goed om ter voorbereiding een videogesprek te houden!

Vragen: Graag!

Bel of schrijf: +33637522519 (WhatsApp) francinevandam@gmail.com